Mitjançant aquest conveni de col·laboració, la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Fundació Privada Catalana de Futbol estableixen la importància i l’oportunitat de generar sinergies per promoure el coneixement, la pràctica i la difusió de l’esport federat en general i del futbol en particular, especialment entre les persones nouvingudes a Catalunya.
Aquesta iniciativa parteix del convenciment que el coneixement, la pràctica i la difusió del futbol federat entre les persones immigrants és una de les millors eines per assolir la integració i la cohesió social i lingüística de nens i nenes.
Col·laboració estreta entre Immigració i la Federació
Amb aquest conveni de col·laboració, la Fundació Catalana de Futbol es compromet a difondre la informació i la pràctica del futbol federat entre les persones immigrades a Catalunya, realitzar reunions conjuntes amb els tècnics d’Immigració en aquelles poblacions amb alts índexs de persones immigrades on encara la fundació no desenvolupa la seva tasca per promoure aquest esport; i realitzar un seguiment mensual del programa mitjançant els tècnic esportius de la fundació, per conscienciar als clubs de futbol de la importància de col·laborar en la integració social de persones nouvingudes utilitzant el futbol.
D’altra banda, per dur a terme aquest projecte, el Departament d’Acció Social i Ciutadania, mitjançant la Secretaria per a la Immigració, hi aporta una subvenció de 15.000 euros, que té una vigència inicial fins al 31 de desembre de 2007. Això no obstant, el conveni preveu prorrogar aquest acord sempre i quan hi hagi una voluntat expressa de les parts i s’aprovi un protocol anual que detalli les actuacions concretes a desenvolupar i els compromisos econòmics corresponents.
El futbol com a eina d'integració i cohesió social
La Fundació Catalana de Futbol és una entitat privada sense ànim de lucre, directament vinculada a la Federació Catalana de Futbol, que té com a objectiu principal la promoció de la pràctica del futbol a Catalunya com a una de les millors eines per assolir la integració i la cohesió social i lingüística de nens i nenes.
Amb aquests objectius, l'entitat promou la pràctica del futbol federat a través dels més de 1.400 clubs de futbol i futbol sala federats que existeixen actualment a Catalunya.