Drets Socials

El Pla de Ciutadania i Immigració de la Generalitat es presentarà a finals d'abril

query_builder   17 març 2005 19:30

event_note Nota de premsa

El Pla de Ciutadania i Immigració de la Generalitat es presentarà a finals d'abril

La Secretaria per a la Immigració del Departament de Benestar i Família presentarà el proper mes d’abril el nou Pla de Ciutadania i Immigració (PCI), 2005-2008, que articula les línies estratègiques d’actuació en matèria d’acollida i integració de la població nouvinguda a Catalunya.
L’objectiu fonamental d’aquesta Pla se centra en l’establiment de polítiques que ajudin a establir una societat on la presència de col·lectius i persones arribats de diferents països del món es gestioni correctament. La Secretaria per a la Immigració, Adela Ros, considera que a Catalunya, en matèria d’immigració "Hem perdut massa anys, ha faltat visió transversal i, sobretot, uns criteris d’actuació. A Catalunya s’ha mirat fins ara cap a un altre costat".

El nou pla que s’està ultimant, i que ha exigit un temps llarg de coordinació i maduració, "perquè no volem que sigui un cúmul d’actuacions heterogènies i sense unitat ordenades per ordre alfabètic que serveixi per omplir prestatgeries de despatxos oficials". Es tracta d’un posicionament més valent i una aposta per una societat catalana que veu en la immigració un fet estructural, d’abans i d’ara.

En comptes de definir-se com a interdepartamental, el pla aposta per una visió transversal dels grans reptes que Catalunya té plantejats en aquests moments: la primera acollida, el paper de l’escola, la creació d’espais socials tancats, la discriminació, el paper de la dona, el futur dels joves, la normalització a l’accés als recursos universals, el dèficit de convivència ciutadana, o els drets i les obligacions.

El Pla de Ciutadania i Immigració se centrarà en quatre àmbits d’actuació: polítiques d’igualació, polítiques d’acomodació, polítiques de pertinença i participació i polítiques de sensibilització.

El procés d’elaboració del PCI es troba ara pendent d’aprovació de la Comissió Interdepartamental d’Immigració, un dels òrgans competents en aquesta matèria. Les previsions de la Secretaria per a la Immigració són que a finals de mes d’abril el Consell de Govern doni llum verda al Pla.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia