Consol Prados és la nova Secretària General per a la Immigració en substitució d’Adela Ros Ramon Nicolau és el nou Director General de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials en substitució de Martí Masferrer
El Consell Executiu ha aprovat avui el nomenament de dos nous càrrecs del Departament de Benestar i Familia. Concretament, Consol Prados i Martínez ha estat nomenada Secretària General per a la Immigració, en substitució d’Adela Ros, i Ramon Nicolau i Nos com a Director General de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials en substitució de Martí Masferrer.

La nova Secretària per a la Immigració, Consol Prados i Martínez, va néixer a Mataró al 1967. És diplomada en magisteri i llicenciada en ciències polítiques i sociologia, especialitat sociologia.

Ha treballat en polítiques de joventut a l’Ajuntament de Mataró i també en l’àrea d’educació i formació del lleure. En el període 1995-1999 va ser regidora de Joventut, Agermanaments i Solidaritat de l’Ajuntament de Mataró i entre 1999 i 2003 va ser tinent d’alcalde i regidora d’Igualtat i Solidaritat. En aquesta àrea va desenvolupar polítiques integrals d’Immigració, el Pla Integral del barri de Rocafonda-el Palau, així com polítiques transversals de serveis a la persona i cooperació internacional. Fins al febrer de 2004 ha estat tinent d’alcalde de Serveis Centrals de l’Ajuntament de Mataró i vice-presidenta del Patronat Municipal de Cultura.

És diputada al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi des de novembre de 2003. Forma part de les comissions parlamentàries de Política Social, Dret de les Dones, Relacions exteriors i cooperació internacional, Immigració. Portaveu de Benestar i Família i Cooperació internacional.

El nou directors de l’ICASS, Ramon Nicolau i Nos, va néixer a Barcelona al 1955. És llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomat en Funció Gerencial a l’Administració Pública per ESADE.

Ha treballat en serveis socials a l’Ajuntament de Barcelona (1980-1987) com a gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i com a Coordinador de l’Àrea de Serveis Socials. A la Diputació de Barcelona va exercir de coordinador de l’Àrea de Serveis Socials i d’Assessor de Presidència entre 1987 i 2004.

Ha treballat a la Generalitat de Catalunya (2004-2006) com a membre del Comitè d’Experts per a l’elaboració de la nova Llei de Serveis Socials de Catalunya. També ha estat professor d’Educació Secundària i de l’Escola Universitària de Treball Social de la Universitat de Barcelona.

Com objector de consciència des de 1977 va participar en la creació de diverses fundacions per a persones amb discapacitat i en la constitució del Moviment d’Objectors de Consciència. Ha exercit com a Director de Colònies per la Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. També ha treballat en Fundacions de serveis per a persones amb discapacitat (1976-1980) dins la Federació ECOM.