Una de les famílies que havien viatjat no ha pogut concloure el procés d'adopció davant la denúncia del pare biològic del menor que ha informat del fet que mai havia renunciat a la filiació

Acció Social celebra que algunes famílies hagin pogut culminar el procés d'adopció i demana confiança a les famílies restant per estalviar nous patiments innecessaris
El Govern del Congo ha informat al departament d'Acció Social i Ciutadania que, aquest matí, ha resolt donar el vist-i-plau definitiu a quatre dels cinc expedients d'adopció que afectaven a les cinc famílies que s'havien desplaçat al país pel seu compte.

 L'expedient no resolt està motivat pel fet que el pare biològic del menor ha presentat una denúncia a la policia congolesa on consta que mai havia renunciat a la tutela del seu fill. Davant d'aquests fets, representants policials del Congo van requerir ahir a les famílies catalanes que es personessin a la comissaria amb els menors. Finalment, en la reunió celebrada aquest matí, el Govern del Congo ha informat a les famílies la nova mesura a la vegada que ha donat la seva conformitat per que l'ambaixada espanyola emeti els corresponents visats amb l'objectiu que les cinc famílies i quatre menors puguin viatjar a Catalunya demà mateix. Malgrat no estar d'acord amb l'actuació d'aquestes famílies, des d'ahir el departament ha dut a terme diferents accions per resoldre la situació i agilitzar el retorn d'aquestes famílies

En aquest nou capítol dels processos d'adopció oberts al Congo, el departament d'Acció Social i Ciutadania celebra que quatre famílies hagin pogut culminar l'adopció dels seus fills a la vegada que lamenta no haver pogut evitar el patiment de la família que a hores d'ara retorna a Catalunya havent descobert que la filiació del seu infant no s'havia realitzat amb plenes garanties per part d'ADIC, com demostra la denúncia del seu pare biològic.

Novament el departament d'Acció Social i Ciutadania demana a les 10 famílies pendents d'adoptar confiança en la via diplomàtica encetada entre el Govern de Catalunya, el Govern del Congo i la mateixa ambaixada i reflexió per evitar actitud impacients. Per al departament, les negociacions obertes de govern a govern són l'únic camí granteix la màxima legalitat i transparència que els processos d'adopció es resoldran, satisfactòriament per a les famílies i amb plenes garanties en el màxim interès dels drets dels infants.

Així mateix, cal recordar el compromís del Govern del Congo, reafirmat avui mateix, que les adopcions pendents es resoldran en el menor temps possible, sempre i quan es certifiqui l'adoptabilitat de cada infant.

 En aquests moments, els 10 menors pendents de ser adoptats han estat traslladats a un nou centre, gestionat pel ministeri d'Assumptes Socials on tenen cura les mateixes cuidadores que els atenien a la casa bressol.

El departament, ara, està estudiant les noves propostes efectuades per les famílies pendents d'adoptar. Un cop evaluades les seves peticions es convocarà una nova reunió per informar de la decisió.