La Comissió de Govern de Polítiques Socials ha acordat autoritzar la integració del Departament de Benestar i Família en el Consorci Centre d'Acolliment i Serveis Socials "La Sopa" en representació de la Generalitat de Catalunya. Aquest acord, que ha tingut lloc en la reunió de Govern d'avui dimarts 24 d'octubre, també inclou l'aprovació dels estatuts del consorci
El Consorci Centre d'Acolliment i Serveis Socials "La Sopa" neix amb l'objectiu de prestar serveis de caràcter social i assistencial a la població sense sostre, que no té habitatge o que es troba en situació de risc d'exclusió per motius de pobresa. A més, aquest consorci promourà l'estudi de les necessitats de la població afectada i dels serveis que requereix, així com la conscienciació de la ciutadania en general en relació a aquest àmbit d'intervenció social.

Segons els nous estatuts, el Consorci Centre d'Acolliment i Serveis Socials "La Sopa" està constituït per les institucions i entitats següents: la Generalitat de Catalunya (a través del Departament de Benestar i Família), el Consell Comarcal del Gironès, l'Ajuntament de Girona, l'Ajuntament de Salt, el Bisbat de Girona, Caritas Diocesana, la Fundació Bisbe Tomàs de Lorenzana, Creu Roja i la Federació del Voluntariat.

Entre les funcions específiques del Consorci hi figuren les següents:

- Prestar un servei d'acollida a les persones en situació de necessitat o amb especials dificultats en la seva autonomia econòmica i social.

- Realitzar una intervenció que compagini l'assistència amb la reinserció i la promoció de l'autonomia personal.

- Establir una cooperació eficaç amb la resta de serveis i recursos del territori per fer front a les múltiples dimensions que presenten les situacions ateses, en aspectes socials, sanitaris, laborals, legals i d'habitatge.

- Assegurar els recursos suficients per al manteniment dels serveis del consorci i aquells que es considerin que cal promoure.

- Administrar els ajuts, les subvencions i les participacions que es concedeixin al consorci per al compliment dels objectius fixats.

- Administrar el patrimoni que les institucions que s'integren al consorci adscriguin per al compliment dels objectius fixats, i altres béns que s'incorporin al consorci.