Drets Socials

El Departament de Benestar i Família elabora un nou cens d'activitats econòmiques afectades pels desallotjaments del Carmel

query_builder   28 febrer 2005 18:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Benestar i Família elabora un nou cens d'activitats econòmiques afectades pels desallotjaments del Carmel

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Benestar i Família, s’ha compromès a elaborar un cens d’aquelles activitats econòmiques, que tot i no haver cessat, pels desallotjaments del Carmel, s’han vist significativament perjudicades.

Aquest cens ha de servir per abonar quinzenalment les corresponents bestretes que es calcularan en base als metres quadrats de l’establiment o local (5 euros per metre quadrat/ mes) i 750 euros per treballador i mes incloent-hi el titular del negoci si hi treballa.

En un principi s’ha marcat com a perímetre d’actuació, a pesar que no es descarta incloure-hi comerços adjacents, el format pels carrers de Rocafull, Moratín, Pantà de Tremp, Plaça Pastrana, Cifuentes, passatge de Lugo i el carrer de Lugo.

L’elaboració del cens, que començarà demà mateix, corre a càrrec de l’Oficina del Departament que s’ha habilitat com a oficina d’informació i reclamacions. Es tracta de l’Oficina del Casal de Gent Gran del carrer Tolrà, número 21, amb horari de 9 a 14 i de 16 a 20 hores.

Es calcula que en podran ser beneficiaris d’aquesta noba mesura, un total de 70 comerços del barri i 90 parades del Mercat del Carmel. Per tal de beneficiar-se d’aquest nous ajuts, els responsables de cada activitat econòmica afectada hauran de justificar documentalment el nombre de treballadors.

A les tres d’aquesta tarda, s’havien tramitat ja el pagament, en concepte de bestretes, de 194.760 euros a 44 comerços tancats i 406.000 euros a 389 unitats familiars. En concepte de dietes, s’havien tramitat 241.500 euros a 1.057 persones.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia