Amb el títol Catalunya amb bons ulls, demà divendres 31 de març, s’obre al públic una exposició fotogràfica al Casal Cívic Sant Josep Obrer de Reus del Departament de Benestar i Família (el Baix Camp). L’exposició de fotografia, que es podrà visitar fins al 30 d’abril, ha estat realitzada per persones nouvingudes de diversos països del món, mostra la visió de Catalunya com a país d’acollida i que han participat en un programa de voluntariat lingüístic.

De fet, aquesta exposició coincideix amb la jornada de formació de la segona edició del programa del voluntariat per la llengua del barri de Sant Josep Obrer de Reus. Una jornada que s’organitza conjuntament amb el suport del Casal Cívic, el Centre de Normalització Lingüística de Reus i l’Escola de Formació d’Adults de Mas Pellicer.

Un dels objectius del voluntariat lingüístic és l’aprenentatge del català per a la integració de les persones nouvingudes. A través del programa es vehiculen les iniciatives de les entitats culturals i de voluntariat en la creació de parelles lingüístiques. En aquesta relació, la persona voluntària comparteix unes hores de conversa amb la persona que vol aprendre a parlar en català.

A Reus, el voluntariat lingüístic està impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, el Departament de Cultura i el Departament de Benestar i Família, a través de la Subdirecció General d’Associacionisme i Voluntariat i la Secretaria per a la Immigració.