La consellera Carme Figueras i l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, han presentat avui als ajuntaments del Baix Llobregat (CIE) d'àmbit comarcal que serà operatiu el pròxim 1 de desembre. El CIE de Sant Feliu permetrà desenvolupar una veritable atenció integradora a les dones víctimes de violència de gènere
El local que acollirà el centre de Sant Feliu, ubicat al carrer Pou de Sant Pere 8, té una superfície de 400m2 útils i serà un espai compartit amb la seu social de les entitats de dones de la ciutat per a la realització de tallers i trobades del cololectiu.
La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, han presentat avui als ajuntaments del Baix Llobregat el nou Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) d'àmbit comarcal que serà operatiu el pròxim 1 de desembre. El CIE de Sant Feliu serà el segon centre de Catalunya que permetrà desenvolupar una veritable atenció integradora a les dones víctimes de violència de gènere, després que al setembre de 2005 s'inaugurés el CIE de la població gironina de Salt.

El local que acollirà el centre de Sant Feliu, ubicat al carrer Pou de Sant Pere 8, té una superfície de 400m2 útils i serà un espai compartit amb la seu social de les entitats de dones de la ciutat per a la realització de tallers i trobades del col·lectiu. El servei assistencial del centre funcionarà de dilluns a divendres en horari de matí i tarda.

El CIE de Sant Feliu serà dirigit per Sandra Guixà, educadora social i antropòloga nascuda el 1975 que ha centrat la seva trajectòria professional en qüestions de violència de gènere. Durant sis anys va treballar en una casa d'acollida i també ha desenvolupat projectes d'equitat de gènere d'àmbit comunitari. A partir d'ara, la seva primera tasca serà coordinar-se amb els ajuntaments de la comarca per treballar en xarxa i poder oferir els millors recursos per atendre les dones afectades.

El CIE és un servei públic especialitzat on s'ofereix informació, atenció interdisciplinar i recuperació a totes les dones i els seus fills i filles a càrrec afectats per processos de violència de gènere, per tal de facilitar la reparació del dany patit. L'equip del CIE el formaran professionals titulats en psicologia, treball social, educació social, dret, inserció laboral i mediadors culturals.

Entre les actuacions que durà a terme el centre hi ha atendre les demandes que presentin les dones, acompanyar-les en la presa de decisions i en el procés de recuperació, tramitar ajudes específiques, dissenyar i dur a terme programes de recuperació bio-psico-social; i establir les coordinacions precises amb tots els serveis i recursos complementaris per tal de garantir el procés de recuperació de cada dona, oferint col·laboració, informació i assessorament