La jornada inclou tallers participatius i dos escenaris amb programació artística
El Departament de Benestar i Família organitza el diumenge 19 de novembre al Parc de la Ciutadella de Barcelona la Festa IMAGINA per celebrar el Dia Universal de la Infància. La celebració d'aquesta jornada commemora la proclamació el 1989 de la Convenció sobre els Drets de l'Infant per part de Nacions Unides. La Convenció especifica els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals que emparen els nens, nenes i joves de tot el món. Aquests són els més destacats:

o Els nens i les nenes, els nois i les noies, són diferents. Tenen llengües, cultures, religions, colors de pell, etc. diferents. Però tothom té els mateixos drets.

o Tots i totes tenen dret a viure, a viure en condicions dignes, a no ser maltractats, a no haver de treballar, a no ser víctimes de la violència.

o Quan les persones adultes prenen decisions que els afecten han de pensar en primer lloc què és millor per a l'infant i quin és el seu punt de vista.

o Els nois i les noies tenen dret a un nom, a ser ciutadans d'un país, a poder construir la seva identitat, a participar activament en la societat en la qual viuen

o Totes i tots tenen dret a l'educació, de manera gratuïta, en igualtat de condicions.

o Els infants tenen dret a estar informats, a expressar allò que senten i pensen, a tenir la seva opinió.

o Necessiten ser estimats, tenir pares i mares que tinguin cura d'ells i elles, compartir la vida de la seva família.

o Quan tenen discapacitats o passen per situacions d'abandonament, de dificultat, han de rebre l'atenció adequada per evitar que siguin marginats.

o Els infants tenen dret a jugar i a ser infants i a arribar a ser ciutadans i ciutadanes responsables.

La Festa IMAGINA tindrà lloc entre les 10:30 hores i les 15:00 hores i hi haurà tallers participatius, dos escenaris amb programació artística i una carpa del Departament amb informació d'entitats vinculades al món de la infància. A les 12 hores, tindrà lloc l'acte central de la Festa, on està prevista l'assistència de la consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i del secretari de Famílies i d'Infància, Jaume Funes.

IMAGINA vol ser una jornada de participació ciutadana on l'eix central sigui la infància i tots els seus actors, des del mateix infant com a protagonista principal fins als pares i mares, tutors/es i educadors/es. També es vol donar un paper rellevant a les administracions responsables de vetllar pels drets dels nens i nenes. La Festa pretén apropar els ciutadans a les problemàtiques entorn al món dels infants, partint de la idea de la corresponsabilitat de la ciutadania, mitjançat l'educació ciutadana, per a generar una consciència sensible i solidària.