Drets Socials

Benestar i Família convida les entitats de defensa dels drets homosexuals al Parlament de Catalunya

query_builder   30 març 2005 17:30

event_note Nota de premsa

Benestar i Família convida les entitats de defensa dels drets homosexuals al Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya debatrà demà dijous 31 de març la Llei de modificació sobre l’adopció per part de parelles homosexuals.El Departament de Benestar i Família ha organitzat un acte informatiu i de celebració el dimecres 13 d’abril.

El Parlament de Catalunya té previst aprovar demà dijous 31 de març la Llei sobre adopció i tutela que impulsen els departaments de Justícia i Benestar i Família. Aquesta nova Llei, que suposa una mesura de protecció per als infants, modificarà el codi de família, la llei d’unions estables de parella i el codi de successions per causa de mort en el dret civil de Catalunya.

La nova llei regula la situació d’aquests infants que viuen en famílies on, fins ara, només tenien reconeixement jurídic un dels membres familiars. Ara, gràcies a la modificació legal, els menors podran tenir dues persones responsables i obligades a atendre’ls, i a més, es pretén acabar amb la discriminació per opció sexual en els drets i deures de les unions estables de parella.

A partir de la modificació de la legislació actual es podran valorar les dues persones d’una família que pretén tenir un infant amb ells, la qual cosa reforça la seguretat jurídica dels infants. A més, la nova llei permetrà, sobretot, l’adopció a Catalunya, ja que l’adopció internacional es regeix per la legislació dels propis països emissors.

Per celebrar l’aprovació de la nova Llei i per informar a les entitats sobre els tràmits d’adopció, el Departament de Benestar i Família ha organitzat una trobada que tindrà lloc el proper dimecres 13 d’abril, de 18 a 20 hores, al Palau de Mar (plaça de Pau Vila, 1).
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia