La secretària per a la Immigració, Consol Prados, ha visitat les Terres de l'Ebre per coneixer els diferents projectes que es duen a terme en matèria d'immigració. Consol Prados ha detallat les polítiques de la Generalitat respecte a l'acollida d'immigrants, la cohesió social i el reforçament dels serveis municipals, i ha anunciat els ajuts en aquests àmbits per al 2006. Concretamentels els municipis i consells comarcals de les Terres de l'Ebre han vist augmentats els ajuts 20% respecte l'any passat. En total rebran enguany 619.005 € en front dels 516.190 €. de l'any passat
La secretària per a la Immigració, Consol Prados, ha fet aquest matí una visita a les Terres de l'Ebre per a visitar diferents projectes d'integració que funcionen a la demarcació. Acompanyada del director dels Serveis Territorials de Benestar i Família les Terres de l'Ebre, Gabriel Perles, al migdia han ofert una roda de premsa als mitjans de comunicació a la seu de la delegació del Govern de la Generalitat, a Tortosa.

Durant el contacte amb els mitjans, Consol Prados ha detallat les polítiques que està desenvolupant la Generalitat respecte a l'acollida d'immigrants, la cohesió social i el reforçament dels serveis municipals, i ha anunciat els ajuts en aquests àmbits per al 2006.

Segons ha explicat la secretària per a la Immigració, els municipis i els consells comarcals de l'àmbit territorial de la demarcació de les Terres de l'Ebre han vist augmentats els ajuts per a la realització de polítiques d'acollida d'immigrants, de cohesió social i per al reforçament dels serveis municipals en un 20% respecte l'any passat.

Increment dels ajuts per als ajuntaments i els consells comarcals

En concret, aquest any 2006, el Departament de Benestar i Família, a través de la Secretaria per a la Immigració, destinarà a les Terres de l'Ebre 619.005 € per a la realització d'aquestes polítiques. L'any passat la xifra d'aquests ajuts va ser de 516.190 €.

Per tipus d'ens, els set ajuntaments que s'han presentat a la convocatòria de la demarcació de les Terres de l'Ebre rebran un total de 384.812 €. Aquesta quantitat suposa un increment d'un 12,2%, ja que l'any anterior la subvenció rebuda per aquests mateixos ajuntaments va ser de 343.069 €. D'altra banda, la majoria dels ajuntaments han vist augmentats aquests ajuts respecte l'any passat.

Respecte als quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre que rebran ajuts en aquest àmbit, en conjunt han vist augmentats en un 35,3% els imports atorgats respecte el 2005. En concret, els ajuts destinats als consells comarcals l'any passat van suposar una xifra de 173.121 €, mentre que aquest any comportarà una quantitat de 234.193 €.

Nombre i tipus de propostes subvencionades

En conjunt, els set ajuntaments de les Terres de l'Ebre han presentat 125 projectes i els quatre consells comarcals, 43. Pel que fa als ajuts atorgats en aquesta convocatòria de 2006, la Secretaria per a la Immigració ha finançat 121 dels 168 projectes que s'hi han presentat, això representa un 72% dels programes.

Per nombre i tipologia, s'han finançat els següents projectes:

  • 18 Projectes vinculats a la contractació de professionals de gestió de la diversitat: referits a la contractació d'especialistes i professionals en polítiques migratòries, dinamització juvenil, traducció i interpretació, acolliment, diversitat i mediació.
  • 39 Projectes de promoció de l'acomodació de la diversitat: són els projectes relacionats al foment del coneixement i la interrelació mútua.
  • 35 Projectes d'acollida: referits a l'elaboració de materials informatius d'acollida, a la realització tallers d'acollida i sessions de benvinguda, i a cursos de català. La formació també és un dels àmbits més sol·licitats, amb diversos projectes enfocats, bàsicament, a la recerca de feina.
  • 28 Projectes d'igualtat d'oportunitats i d'acomodació de la diversitat: projectes dirigits especialment a les dones i els joves, així com sessions formatives per als professionals i iniciatives diverses per a la sensibilització de la població en general a partir d'exposicions, jornades culturals i tallers de tota mena.