Arran de les declaracions difoses aquest migdia per una portaveu del grup parlamentari de CiU, el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya informa que:

- No és cert que l’ECAI acreditada al Congo, ADIC, tingui suspesa la seva acreditació. De fet es va aixecar el passat 14 de desembre de 2006.

- És fals que ADIC no hagi tingut cap ingrés des de juliol passat. Coincidint amb l’aixecament de la suspensió, el Departament d’Acció Social i Ciutadania ha abonat un total de 105.000 euros per cobrir les necessitats bàsiques (manutenció, atenció sanitària i habitatge) dels infants residents a les cases bressol del Congo. En concret, es va realitzar un primer pagament de 90.000 euros el 29 de desembre, i un segon pagament per un import de 15.000 euros el 26 de gener de 2007. A més, cal tenir en compte que les 19 famílies adoptants han avançat a ADIC la totalitat dels imports per la tramitació dels seus expedients (una mitjana de 9.000 euros per expedient).

- La delegació del departament que el passat mes de gener es va desplaçar al Congo va poder comprovar personalment el bon estat de salut de tots els infants a les cases bressol. Només un dels infants patia una bronquitis i era tractada mèdicament.

- El Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’ambaixada espanyola al Congo mantenen contactes diaris en els més alts nivells per solucionar els processos d’adopció pendents, una feina constant que posa de manifest la plena sintonia entre els dos organismes. No obstant això, és fals que l’ICAA hagi traspassat a l’ambaixada la tramitació de les adopcions en aquell país.

- La persona congolesa que signa la carta que avui s’ha difós, Gerard Bikindou, és el professional que ADIC té contractat al Congo per a realitzar els tràmits judicials per als processo d’adopció pendents.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania lamenta la manca de rigor del grup parlamentari de CiU que difon en seu parlamentària un conjunt d’informacions no contrastades. El departament vol expressar el seu malestar perquè en cap moment aquesta formació política s’ha posat en contacte amb el departament per demanar informació sobre el cas o, simplement, per verificar el que han difós.

Finalment, el Departament d’Acció Social i Ciutadania convida a totes les forces parlamentàries a reflexionar sobre les informacions difoses avui, que només afegeixen més patiment a  unes famílies i perjudiquen un procés que justament es troba en un moment complex i crucial alhora.