El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha convocat, avui divendres 27 d'abril, una reunió amb les famílies adoptants al Congo per informar-les de la decisió d'enviar un membre del departament acompanyat d'un representant de les famílies per concretar els processos pendents amb el Govern congolès. L'objectiu d'aquest nou viatge al Congo és mantenir una reunió amb els responsables dels ministeris congolesos d'afers socials i exteriors per fixar el calendari d'adoptabilitat dels menors pendents.

Aquesta és una de les mesures que s'han explicat en la reunió que han mantingut responsables de l'ICAA i les famílies amb adopcions pendents al Congo, donant resposta a les qüestions que han plantejat aquests dies arran de la informació sobre la resolució favorable d'un jutge congolès a les adopcions de cinc famílies que actualment es troben al Congo. Aquest viatge es realitzarà en un termini màxim de 15 a 20 dies.

Des de l'ICAA també han recordat a les famílies adoptants que tenen a la seva disposició un gabinet d'advocats amb l'objectiu que les famílies pendents d'adoptar disposin del servei legal pertinent per poder agilitar els processos d'adopció. Amb aquesta mesura, el departament pretén no perdre temps un cop hi hagi la notificació sobre els menors adoptables.

A més, el departament ha recordat a les famílies adoptants que continua treballant amb l'estratègia encetada de resoldre les adopcions que queden pendents, sempre i quan es certifiqui que el menor és adoptable. De la mateixa manera ha reiterat la seva voluntat de continuar donant el màxim suport a les famílies fins que es resolguin els processos d'adopció pendents.

Finalment, Acció Social i Ciutadania reafirma, un cop més, el seu més absolut respecte a la independència i sobirania del Congo i les institucions del seu país, i es ratifica que el millor camí per concloure els processos pendents és l'encetada ara fa uns mesos per la via diplomàtica.