El departament d'Acció Social i Ciutadania ha programat una visita als dos Congo d'un tècnic del Departament per conèixer de primera mà la situació dels menors pendents d'adopció per part de famílies catalanes i activar-ne els processos.

El proper dimarts, 13 de març, el tècnic del Departament, Saoka Kingolo, d'origen congolès, viatjarà primerament a Kinshasa, a la República Democràtica del Congo, on visitarà la casa bressol on es troben acollits els infants d'aquell país pendents d'adopció i comprovar el seu estat de benestar. Així mateix impulsarà els tràmits pendents de les adopcions i posterior reagrupament familiar.

Saoka Kingolo també té previst traslladar-se a Brazaville, a la República del Congo, per visitar la casa bressol i comprovar l'estat de benestar dels infants en procés d'adopció per famílies catalanes. També realitzarà totes aquelles actuacions de representació i mediació amb les instàncies governamentals locals i amb l'ambaixada.

El tècnic del Departament també treballarà en la recerca d'un professional ubicat a Brazaville com a interlocutor directe amb el Departament a qui se li encarregarà de vetllar pels infants durant el temps que duri el procés.

L'estada de Kingolo als dos Congo està prevista que duri dues setmanes.