El reglament pendent de desplegament de la Llei estarà aprovat durant el primer trimestre de 2007

Els pagaments dels complements de renda previstos en la Llei tenen caràcter retroactiu respecte l'any 2006
Davant de les informacions publicades al respecte de l'aplicació de la llei de Prestacions Socials, el Departament d'Acció Social i Ciutadania vol puntualitzar el fet que el desenvolupament d'aquesta normativa s'ajusta al que preveu la pròpia Llei.

De fet, segons el que preveu la Llei, el termini per atorgar i pagar les prestacions de l'any 2006 acaba el 31 de desembre de 2007. Tanmateix, els complements de les PNC ja s'han efectuat els respectius pagaments corresponents al primer trimestre de 2006 i es pagarà el segon semestre durant els mesos de febrer i març de l'any vinent. Pel que fa a l'aprovació del reglament, és voluntat del Departament d'Acció Social i Ciutadania que estigui aprovat durant el primer trimestre de 2007.

Així mateix, és obligació del Departament d'Acció Social i Ciutadania aclarir que La llei de Prestacions Econòmiques Socials no complementa pensions sinó rendes.

Acció Social vol recordar que han estat els dos darrers governs de progrés qui han donat resposta a anys de reivindicacions de col·lectius molt desafavorits de Catalunya que reclamen veure augmentades les seves rendes. És de fet, una mesura inèdita en el conjunt de l'Estat i a més, amb el més alt ordenament jurídic, per garantir per Llei una seguretat econòmica per totes aquelles persones que tenen més necessitats.

La Llei de prestacions és un dels instruments econòmics més potents de lluita contra la pobresa com una eina per garantir el camí cap a la igualtat real d'oportunitat de tots els ciutadans i ciutadanes del país.