La ministra de la Dona, els Infants i els Afers Socials del Nepal, Urmila Arial, acompanyada de director executiu del "Central Child Welfare Board" del govern del Nepal, Deepak Raj Sapkota, i de Ganesh Bahadur Adhikari, PA del mateix ministeri, han visitat Catalunya i han estat a la seu del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

Durant la vista, que ha tingut lloc aquest migdia del dilluns, 8 de gener, també han estat acompanyats de l’Entitat Col·laboradora d’Adopció Internacional, Balbalika, acreditada per l’administració de la Generalitat de Catalunya per dur a terme els tràmits d’adopció internacional al Nepal.

Els  motius principals d’aquesta visita han estat la realització del monitoring visit, que consisteix en una trobada amb les famílies adoptives i dur a terme les corresponents visites amb els organismes oficials de Catalunya competents en matèria d’adopció internacional.

S’ha dut a terme una reunió de treball entre els representants del Govern del Nepal i diferents representants de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció en la qual s’han abordat diverses qüestions relacionades amb el món de la  infància i de l’adopció i les relacions existents entre els dos països en aquesta matèria.

Posteriorment, els representants del Govern nepalí han estat rebuts per la Consellera del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

La ministra ha acompanyat els alts càrrecs que formen part del comitè nepalí que decideix i que signa les adopcions en última instància i, alhora, s’encarrega de controlar la transparència i la legalitat del procediment, així com el control dels informes de seguiment que determina la legislació del Nepal. D’aquí la importància d’aquesta visita que persegueix comprovar l’èxit de les adopcions fetes a Catalunya i veure tots els infants adoptats en els últims  anys.