La presentació s'ha fet aquest migdia a Barcelona, a càrrec del director de l'ACCD, David Minoves, i el director de l'Escola de Cultura de Pau, Vicenç Fisas.

Aquest anuari, que és una nova eina de treball en l'àmbit de la mediació de conflictes i la construcció de pau internacional, posiciona Catalunya, una vegada més, com a referent en temes de pau i amb caràcter de facilitadors de processos.

L'anuari defineix i identifica els principals conflictes i els processos de pau que han tingut lloc en els darrers anys i fa èmfasi a la importància de la negociació entre les diferents parts afectades. 

Amb la publicació d'aquest anuari es posa de manifest, un cop més, el compromís que Catalunya ha pres amb la construcció de la pau i la resolució de conflictes. El director de l'ACCD, David Minoves, ha explicat que "Catalunya juga un paper rellevant com a facilitador de processos de pau al món. Aquest és un repte de futur per al país, pel qual treballem de forma decidida i compromesa, com es pot veure amb el suport a l'edició d'aquest primer anuari de processos de pau al món".