L'objecte d'aquest acord és continuar donant suport als projectes que du a terme el PNUD a Colòmbia a fi de seguir avançant cap a una solució pacífica i duradora al conflicte armat intern que pateix el país i reduir, així, l'efecte de la violència dels actors armats sobre la població civil.

Aquest suport es materialitza a través del finançament dels programes Banc de Bones Pràctiques per a Superar el Conflicte, la Unitat d'Anàlisis, Informes de Desenvolupament Humà per a Bogotà i el Valle del Cauca i la sistematització i anàlisi d'experiències de reconciliació a nivell local.

A més, aquests ajuts també serviran per finançar l'aportació d'un/a jove cooperant català/na a l'Àrea de Desenvolupament Humà del PNUD a Colòmbia. Així, el PNUD a Colòmbia, en el seu Informe Nacional de Desenvolupament Humà (Colòmbia 2003: El conflicte, carreró amb sortida) identifica l'expansió i la degradació del conflicte armat a Colòmbia com la principal amenaça a la seguretat humana dels colombians.

En l'informe es manifesta que el conflicte, a més de les crisis humanitàries que provoca, dificulta la viabilitat econòmica del país i amenaça la seva democràcia. Cal recordar que la Generalitat de Catalunya i el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) a Colòmbia ja han col·laborat en el passat (des de 2004) en el suport als programes que es duen a terme des de l'Àrea de Desenvolupament Humà.

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament té la cultura de la pau, la reconciliació i el diàleg com un camp d'actuació prioritari. La millora de les capacitats dels agents per a prevenir els conflictes és un dels objectius estratègics que marca el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2003-2006.