Tres mesos després del cessament d'hostilitats, l'ACCD constata que el procés de rehabilitació del Líban ja ha començat i es compromet a engegar intervencions de recuperació econòmica de la població i de rehabilitació d'estructures comunitàries amb ONG locals i organismes internacionals presents a la zona.

L'ACCD centrarà les properes intervencions al Líban en el camp de la recuperació econòmica i la recuperació de capacitat productiva i adquisitiva de grups de població i famílies vulnerables de regions afectades pel conflicte. A més, es faran intervencions de rehabilitació d'estructures comunitàries, com ara mercats i estructures relacionades amb l'agricultura i productives.

Totes aquestes actuacions tenen com a objectiu participar en el procés de rehabilitació del Líban perquè les famílies puguin recuperar l'accés a mecanismes de producció i serveis bàsics, tot reforçant-ne el teixit social. Aquestes intervencions s'executaran a través d'ONG libaneses i organismes internacionals presents a la zona.

Mig milió d'euros

La dotació prevista de la cooperació catalana per a aquest procés inicial de rehabilitació serà de mig milió d'euros, quantitat que l'ACCD ja va comprometre a finals del mes d'agost, amb motiu de la conferència de donants pel Líban celebrada a Estocolm.

La delegació catalana, encapçalada pel director de l'ACCD en funcions, Àlex Masllorens, ha visitat camps de refugiats, els barris i rodalies de Beirut més afectats pels bombardejos israelians i també, al sud del país, les poblacions de Nabatieh i Marjayoun. A més, s'ha reunit amb actors civils i de cooperació a la zona, com l'ONG libanesa Secours Populaire Libanais (SPL) i el PNUD, i amb ministres del Govern libanès responsables de la reconstrucció del país.