El programa Joves Cooperants, que ofereix contractes laborals a 10 joves menors de 30 anys en situació d'atur per a realitzar tasques de cooperació a països en vies de desenvolupament de l'Amèrica Central i del Sud i de l'Àfrica durant els propers sis mesos. Joves Cooperants compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament.

El programa té com a objectius oferir a joves diplomats o llicenciats la possibilitat de formar-se i adquirir coneixements i habilitats en el sector de la cooperació internacional, promocionar la figura del cooperant com a nova ocupació laboral i donar suport a projectes de cooperació presentats per Organitzacions No Governamentals de Cooperació al Desenvolupament (ONGD) de Catalunya.

Els 10 joves escollits han estat seleccionats en virtut a l'adequació del seu perfil  als deu projectes seleccionats d'entre els que han presentat les ONGD. Aquests projectes es realitzaran a Nicaragua, Guatemala, Bolívia, República Dominicana, Camerún i el Marroc.