Tot el material anirà repartit en un kit complet d'emergència i dos kits d'acció immediata, higiènics familiars i una dotació específica de medicaments per a les patologies prevalents a la zona, en resposta a les inundacions que han afectat Bolívia aquests últims dies.

Amb l'enviament, finançat en part per l'ACCD, s'atendrà unes 8.000 persones que viuen en 120 comunitats rurals de la província de Moxos, al departament del Beni, que és una de les zones més afectades per les pluges torrencials caigudes al país.

El Departament del Beni, a l'orient bolivià, és una zona de gran riquesa ramadera que s'ha vist greument afectada per les inundacions. Dins de la província de Moxos, s'atendrà la població dels Territoris Indígenes Nacional Isidoro Sécure, Multiétnico i Mojeño Ignaciano, així com els Cantons de San Francisco i de San Lorenzo. Solidaridad Médica Canaria, l'organització encarregada de la distribució del material, ha dissenyat un pla destinat a minimitzar els efectes d'aquesta catàstrofe i sobretot prevenir les patologies més freqüents. Per a això, distribuirà:

  • Medicaments essencials i material sanitari per atendre les patologies més freqüents, com el dengue, infeccions respiratòries agudes, infeccions diarreiques, parasitosi, micosis cutànies, etc.
  • Kits d'higiene per a la prevenció de malalties.
  • Atenció sanitària de quatre equips mèdic-sanitaris: Tres equips distribuiran els medicaments, donaran assistència sanitària i informaran a la població sobre la prevenció de malalties (el correcte ús de mosquiteres, potabilització de les aigües, higiene personal, etc.). El quart equip estarà alerta i a disposició de les comunitats on es detectin brots epidèmics.

Des del passat mes de desembre, el fenomen climàtic de "El Niño" ha produït un dels desastres més devastadors que ha conegut la població de Bolívia, amb intenses pluges torrencials que han negat les zones baixes del país i amb gelades i sequeres a les zones més altes, la qual cosa ha provocat danys en els camps de cultiu, al sector ramader, en infraestructures, cases, col·legis, centres de salut..., afectant més de 400.000 persones de tot el país, i de manera més pronunciada en vuit dels seus nou departaments.

Segons fonts governamentals, fins al passat 7 de març les inundacions s'havien cobrat la vida de 51 persones i havien obligat a desplaçar-se més de 25.000 persones. El govern bolivià va declarar l'estat nacional d'emergència el passat 18 de gener davant de les greus conseqüències que ja estaven ocasionant les pluges torrencials i que, segons els experts, continuaran fins al mes d'abril.