En aquest hospital la Cooperació Catalana finança el projecte Grup Internacional per a la Reducció de la Morbilitat i Mortalitat materna Associades a l'Hemorràgia Puerperal (GIRMMAHP). El projecte elabora una guia d'atenció al part conjuntament amb el personal de l'hospital per prevenir i tractar, mitjançant un procés de capacitació i transferència de coneixement, les hemorràgies puerperals (HP) que es produeixen durant l'embaràs o quan arriba el part.

El projecte analitza el camp de l'atenció al part en centres hospitalaris per  identificar els problemes relacionats amb una atenció inapropiada del part, discutir-los amb els professionals implicats i elaborar la guia de prevenció. A més, es vol que els investigadors responsables s'apropïin del mètode utilitzat i l'apliquin a altres zones del país amb el mateix problema.

La guia ofereix un seguit de recomanacions per poder prevenir l'HP immediata, orientar sobre el seu tractament per contribuir a reduir la mortalitat materna per aquesta causa i identificar, a través d'una bona història clínica, els factors de risc per a les HP.

A Nicaragua la taxa de mortalitat materna s'està reduint però encara és alta. Així, mentre el 2001 es donaven 107 morts per cada 100.000 naixements, el 2003 s'havia passat a una xifra de 83,4 morts. A Catalunya, per exemple, la taxa és de 0,02 per 100.000 habitants. El 24% de les morts associades a l'hemorràgia puerperal es produeixen durant l'embaràs, un 16% en el moment del part i el 60% després.

Més informació:web del projecte GIRMMAHP