L'anunci l'ha fet en el marc de la conferència oferta avui pel propi director de l'ACCD, on ha estat acompanyat de Bertha Ormero, cap de programes del Fons Global a Ginebra, i del Dr. Zerihum Tadesse, representant governamental del Fons Global a Etiòpia.

Tal com ha explicat David Minoves, amb aquesta aportació la Cooperació Catalana esdevé la primera cooperació governamental no estatal que s'adhereix a un mecanisme d'aquestes característiques, que ha mostrat de forma gairebé única la capacitat de mobilitzar recursos i aconseguir compromisos i consensos i que, quatre anys després de la seva creació, està executant projectes a 128 països diferents.

Minoves, que ha volgut remarcar que "la SIDA va unida a la pobresa, a la vulnerabilitat, a la conculcació de drets humans, civils, polítics, econòmics i socials de les poblacions", i que "no és casualitat que aproximadament un 70% de totes les persones infectades per l'VIH visqui a l'Àfrica Subsahariana, tot i que aquesta àrea només albergui l' 11% de la població mundial", ha insistit que "la lluita contra la SIDA requereix estratègies que comptin amb el suport polític al nivell més alt, programes nacionals integrals, finançament suficient i una forta implicació de la societat civil i la comunitat". 

Així, segons Minoves "l'indissociable vincle amb el desenvolupament ens demana diversificar les intervencions i apostar per mecanismes innovadors que fomentin aliances a nivell global buscant la màxima eficàcia, eficiència i efectivitat dels recursos tècnics i econòmics de Catalunya". 

En l'acte d'avui també hi han pres part representants de les ONG catalanes Ajuda en Acció, Medicus Mundi Catalunya, Fundació Clínic, Fundació Barcelona SIDA, Cultura Solidaritat i Pau de Sant Egidi, i el Grup Tractaments sobre el VIH.