Ahir al vespre, Minoves va intervenir en la taula rodona "Euralat. Democràcia i diversitat, espai públic, relacions entre societat civil i els estats. Cap a una nova geopolítica de la solidaritat".

Durant la seva intervenció, Minoves va parlar de la importància i la necessitat d'apostar per un desenvolupament humà sostenible, integral i real de tots els pobles i les persones perquè puguin viure d'una manera digna: "Aquest desenvolupament ha de respondre a les necessitats reals i promoure una transformació social cap a un món més just, solidari i en pau", va explicar.

En aquest sentit, tot i reconèixer que actualment es dóna més importància al sector social, "encara no s'accepta que les despeses socials són una via fonamental per a potenciar les capacitats humanes, i que la seva millora és un dels eixos bàsics del desenvolupament". "La despesa social és realment una forma d'inversió en capital humà", va afegir.

El director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària va explicar que per promocionar aquest tipus de polítiques socials és necessari millorar el rendiment de les institucions i enfortir les capacitats d'una ciutadania crítica, conscient dels seus drets i amb capacitat per a exigir-los.

Demà dijous es tanca la setena edició del Fòrum Social Mundial que se celebra a Nairobi des del dia 20. Durant aquests cinc dies, la delegació catalana ha intervingut en diverses activitats al voltant de qüestions com la immigració, la necessitat d'un nou sistema internacional per aconseguir els Objectius de Desenvolupament a l'Àfrica, la descolonització lingüística, cultural i identitària i les relacions entre la societat civil i l'espai públic.