El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, s'ha reunit aquest matí amb membres de comunitats religioses amb presència a Catalunya.
Aquesta és la primera vegada que representants qualificats de les principals confessions religioses han estat rebuts conjuntament i de manera oficial al Palau de la Generalitat per les màximes autoritats del país.
 
Durant la trobada s’ha fet visible la voluntat del Govern de la Generalitat de mantenir una bona relació amb totes les confessions religioses implantades a Catalunya, dins del marc de la laïcitat. El Govern també ha volgut destacar la bona relació existent entre les diferents tradicions religioses amb presència a Catalunya, com ho demostra l’aparició a diferents llocs del país de grups de diàleg interreligiós. De fet, els representants religiosos s’han felicitat pel clima de respecte religiós que es viu a Catalunya i que ja ha comportat que en alguns lloc d’Europa s'interessin pel "model català de convivència plurireligiosa"
 
 
L’Executiu ha fet un reconeixement a la tasca que fan les entitats religioses a la nostra societat així com el seu paper fonamental com a elements de cohesió social.
 
El Govern també ha volgut aprofitar la reunió per felicitar als diferents representants de les comunitats les festivitats religioses que se celebraran els propers dies. A la trobada hi han participat: el delegat d’ecumenisme de l’arquebisbat de Barcelona, en nom dels bisbes de Catalunya, Jaume González-Agápito;  el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa; el president de la Comunitat Israelita de Barcelona, Teodoro Burdman; el president del Consell Islàmic Cultural de Catalunya Lahcen Saaou Haysoun; i  el vicari general de l'església ortodoxa sèrbia a Espanya, Joan Garcia.