Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Barcelona acull la primera cimera mundial gastronòmica en el marc de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

  1. L’esdeveniment, que se celebra el dissabte 27 de setembre al Palau de Pedralbes, ofereix una plataforma única per abordar els reptes i les oportunitats urgents que afronta la gastronomia al segle XXI, alhora que enforteix el diàleg i la col·laboració entre sectors i regions
  2. La Cimera comptarà amb 150 experts, que inclou una destacada presència de personalitats internacionals, i més de 40 regions gastronòmiques representades provinents de tots els continents
Visita al celler d'Abadal, al Bages
Visita al celler d'Abadal, al Bages.
{"uuid":"bc662075-d992-4d4e-8c10-ed33f1d6c4f6","name":"Visita al celler d'Abadal, al Bages.jpg","author":"DARPA","type":"0","location":"0"}

Barcelona acull aquest dissabte, 27 de setembre, la Cimera Mundial de Gastronomia (World Gastronomy Summit), un esdeveniment internacional emblemàtic convocat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i organitzat pel Govern de Catalunya. Sota el tema “El menjar és cultura, patrimoni i identitat”, la cimera reuneix experts, xefs, responsables de polítiques, acadèmics, representants d’organitzacions internacionals i agents culturals per examinar el paper transformador de la gastronomia en la cultura, la sostenibilitat i el benestar comunitari. En concret, s’espera la participació de 150 experts, amb una destacada presència de personalitats internacionals, i més de 40 regions gastronòmiques representades que provenen de tots els continents.

El paper de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 és un exemple capdavanter de com les sinergies entre l’agricultura, el turisme, l’educació i la cultura poden estimular sistemes alimentaris més sostenibles ecològicament.

En el marc d’aquesta celebració, la Cimera Mundial de Gastronomia ofereix una plataforma única per abordar els reptes i les oportunitats urgents que afronta la gastronomia al segle XXI, i alhora enforteix el diàleg i la col·laboració entre sectors i regions. Durant la seva celebració, a més, està previst que es faci la Declaració Mundial sobre el Menjar al Cor de la Política Cultural i el Benestar Comunitari,ja avalada per més de 40 institucions globals i nacionals.

“Volem ser el primer territori agroalimentari d'Europa i un referent mundial. Per fer-ho possible, estem treballant des del primer dia que vam arribar per fer que tothom se senti representat en aquest projecte col·lectiu i en formi part: des del pagès o pagesa fins als fogons de les cuines catalanes. La distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia ens permet mostrar el que som, la nostra vitalitat, però també la qualitat del bon producte que tenim i elaborem. Som un país amb identitat alimentària i ens sentim orgullosos i orgulloses del que hem aconseguit”, ha manifestat Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

“Catalunya està fent una gran aposta per la gastronomia catalana, un dels nostres principals actius culturals i econòmics. Enguany hem estat distingits com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un títol que posa en relleu la riquesa i la diversitat de la nostra cuina. La cuina catalana està vivint el seu millor moment, perquè mai com ara havíem tingut un teixit tan fort de restaurants de prestigi internacional, una nova generació de cuiners i cuineres amb talent i creativitat, i una producció agroalimentària de qualitat arreu del territori. Tot plegat ens situa com a referent mundial i projecta Catalunya amb una identitat culinària forta i admirada arreu”, ha exposat Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball.

En paral·lel, des del 24 de setembre s’ha anat duent a terme el 30th World Regions of Gastronomy Platform Meeting, amb una delegació internacional d’experts que han participat en diverses jornades de creativitat i innovació, que han inclòs visites a El Bulli Foundation, el Museu de la Pesca de Palamós, el monestir de Sant Benet o la Fundació Alícia, entre moltes altres propostes.

El paper fonamental de l'IGCAT

L’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) és una organització sense ànim de lucre fundada el 2012. Amb seu a Barcelona, l’IGCAT treballa amb experts provinents d’arreu del món per promoure sistemes alimentaris sostenibles, protegir la diversitat cultural i augmentar el valor de la gastronomia en el desenvolupament cultural i turístic. L’IGCAT és l’organització oficial que hi ha darrere del premi World Regions of Gastronomy i col·labora estretament amb la UNESCO i l’OMT, així com amb moltes altres xarxes internacionals que comparteixen la seva missió.

Notes de premsa relacionades
Primera reunió del Consell per a la productivitat i el lideratge econòmic de Catalunya
event_note Nota de premsa
Empresa
event_note Nota de premsa
Empresa
CatalunyaLidera
Alimentació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia