El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha reiterat avui que l'ordenació jurídica de les àrees metropolitanes de Catalunya serà un element important de la futura llei d'organització territorial i que, en conseqüència, es tramitarà "en el marc d'aquesta futura llei". En resposta a una interpelolació del grup parlamentari de CiU, defensada pel diputat Lluís Maria Corominas, el conseller ha explicat que les peces fonamentals de la futura organització territorial seran els municipis i les vegueries.

Tot i així, Puigcercós ha assegurat que el fet metropolità també existeix i inclou també les àrees de Girona i Tarragona, per exemple, motiu pel qual és necessari que el Govern estableixi una legislació. En aquesta línia, ha afegit que cal ordenar l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè “és una realitat que existeix que cal endreçar legalment”.

En relació al calendari legislatiu, el conseller ha explicat que es manté la previsió que el Govern aprovi l’avantprojecte de llei d’organització territorial durant aquesta legislatura. Tot i així, ha expressat que cal ser prudents i dissenyar un itinerari legislatiu que garanteixi l’èxit i el consens d’una reforma d’aquesta magnitud. Precisament, el departament de Governació està treballant en el full de ruta legislatiu que haurà de marcar el camí a seguir.

El conseller s’ha referit  a que no es tan important “dibuixar línies sobre un mapa” com descentralitzar l’administració per tal de garantir que tots els ciutadans tinguin accés als serveis amb igualtat d’oportunitats, visquin on visquin.