El conseller de Governació i Administracions Públiques i president del Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya, Joan Puigcercós, presidirà demà, 11 d'abril, l'acte de presentació del clauer idCAT, personalitzat amb el logo de l'entitat, a 150 entitats de registre (Ajuntaments, Consells Comarcals, etc.). L'Agència Catalana de Certificació (CATCert) repartirà més de 160.000 clauers idCAT perquè les entitats de registre que s'uneixin al projecte puguin lliurar un clauer als ciutadans que el demanin. El clauer idCAT és una memòria USB que permet portar el certificat digital al damunt.
També participaran en l'acte la secretària general de Funció Pública i Modernització de l'Administració i presidenta de l'Agència Catalana de Certificació (CATCert), Teresa Aragonès, i el director de CATCert, Jordi Masias, que presentarà el projecte.

Les entitats de registre cololaboradores corresponen a unitats o departaments de les administracions públiques catalanes, així com a altres persones físiques o jurídiques, que cololaboren amb CATCert en la identificació i producció de certificats idCAT.