El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, es reunirà demà, dimarts, 15 de maig, amb els principals càrrecs de les entitats gitanes de Catalunya, en una recepció a la seu del Departament de Governació i Administracions Públiques. La trobada amb els presidents d'una trentena d'entitats i associacions gitanes s'emmarca en l'objectiu del Departament de recuperar, potenciar i transmetre la cultura gitana, com a part de la cultura del nostre país.
Aquest procés va tenir un dels seus punts culminants el passat 29 de març, amb l'aprovació d'una declaració al Parlament de Catalunya que reconeix que el poble gitano ha estat víctima d'un genocidi històric i continuat. En aquest sentit, el Parlament va fer un gran pas endavant reconeixent que no sempre Catalunya ha estat un país tolerant, just i solidari amb el poble gitano.

Des de l'aprovació del Pla integral del poble gitano el novembre del 2005 pel Parlament, la Generalitat treballa activament per dur a terme les mesures previstes al Pla. Es tracta d'un full de ruta coordinat en aquesta legislatura pel Departament de Governació i Administracions Públiques, on es preveu posar en marxa un gran nombre de mesures que tenen com a finalitat l'equiparació del poble gitano, en l'àmbit social, amb la resta de la població catalana, així com prestigiar la cultura gitana des d'un punt de vista positiu, inclusiu i tenint molt clar que la cultura gitana també és part de la cultura catalana.