El conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, presidirà dilluns, 23 d'abril, el lliurament dels Premis de Civisme davant d'unes 300 persones. L'entrega de guardons Premi Serra i Moret, Premi Jaume Ciurana i Premi als Mitjans de Comunicació tindrà lloc a les 13 h, al Palau de la Generalitat, en el marc dels actes previstos per a la Diada de Sant Jordi.
Les categories del certamen són: Premi Serra i Moret, que enguany arriba a la 25a edició; Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil, que aquest any celebra la 21a edició, i el Premi als Mitjans de Comunicació, en la seva 12a edició.

Els Premis de Civisme, que es convoquen anualment, tenen l'objectiu comú de promoure el civisme sota diferents modalitats. Cadascun d'aquests premis estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

Coincidint amb la celebració de 25è aniversari dels Premis Serra i Moret, l'acte inclou una breu conferència sobre la figura de Manuel Serra i Moret a càrrec de Mn. Dalmau, que fou amic i gran coneixedor de la seva obra. Enguany també se celebra el 50è aniversari de la publicació de l'obra cabdal de Serra i Moret: Ciutadania catalana.