El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha lliurat els premis als guanyadors de les diferents modalitats dels Premis de Civisme convocats per la Secretaria d'Acció Ciutadana. L'acte s'ha dut a terme a l'Auditori del Palau de la Generalitat i ha comptat amb l'assistència d'unes 300 persones.

Els Premis de Civisme tenen l’objectiu comú de promoure el civisme sota diferents modalitats. Cadascun d\'aquests premis estimula i premia accions i treballs, fets des d\'àmbits professionals i franges d\'edat ben diferents, que tractin  els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

El Premi Serra i Moret té les modalitats d’assaig, treball pedagògic, còmic i guió de curtmetratge, i guardona treballs fets en llengua catalana que hagin excel•lit pel seu tractament del civisme i que no hagin estat publicats.

 - Modalitat d’assaig. Desert. Malgrat això, el jurat vol concedir una menció especial a l’autor David Pujol i Fabrelles per l’obra L’Ajuntament a l’abast, un diàleg amb les meves filles.

- Modalitat treball pedagògic. Guanyador: “Acadèmia de bruixes i bruixots. LOKETETOCA”, de l’Associació Grupo Unión.

El jurat, també, ha acordat concedir una menció especial al treball “Viatgem” realitzat per l’escola Pau Casals de Rubí.

- Modalitat de còmic. Guanyador ex aequo a:

Antoni Carrillo i Bosch i Javier Navarro Costa per l’obra Amor i civisme

Francisco Javier Etayo Larrainzar per la historieta Llicó.

- Modalitat curtmetratge. Guanyador: Marc Riba i Anna Solanas, per l’obra El monstre d’en Pol.

El Premi Jaume Ciurana concedeix tres premis a cada una de les dues modalitats: “En favor de les persones” i “En la millora de l’entorn natural”. És un premi a les accions fetes per grups de joves durant aquest any 2006. Per concursar només cal presentar una breu memòria de l’acció que han dut a terme.

- Modalitat “Millora de l’entorn natural”

A - Tercer premi: desert

B - Segon premi a l’Agrupament Escolta Marí “Ictíneu”, de Vilanova i la Geltrú per la seva acció de conservació del medi marí i el seu entorn.

C - Primer premi a l’Agrupament Escolta i Guia La Formiga, de Gavà per la seva acció de rehabilitació del camí, placeta, mirador i cova de la Mare de Déu de Bruguers del Castell d’Eramprunyà.

- Modalitat “En favor de les persones”

A - Tercer  premi al grup Joves en Acció, del Casal Cívic de Llefià pel seu projecte “Violència contra les dones, NO!” .

B - Segon  premi al grup Joves Constructors de Realitats, de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova per la dinamització dels grups de joves que han intervingut en diferents tallers.

C - Primer premi al grup de joves de l’associació Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat - FRÀTER per la organització de colònies per a minusvàlids.

El Premi Civisme als Mitjans de Comunicació és per a treballs o produccions emesos durant l’any 2006 en les modalitats de televisió, ràdio, premsa escrita i pàgina web de contingut cívic.

- Modalitat de producció televisiva. Guanyador: Els veïns de baix, emès  l’1 de març del 2006 en el programa Reporters d’El 9 TV.

- Modalitat de producció radiofònica. Guanyador: La ruta del salmó, emès pel programa El matí de Catalunya Ràdio.

- Modalitat de premsa escrita Guanyador: “Alternativa a la presó”, publicat al número 1.812 de la revista Presència.

- Modalitat de web Guanyador: www.fundacionatura.org/jocCO2, editat per la Fundació Natura.