El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i el president de "la Caixa", Ricard Fornesa, han participat aquesta tarda en una jornada de reconeixement a 1.700 cibervoluntaris dels casals de gent gran. Aquesta jornada s'ha dut a terme en el marc del conveni entre la Generalitat i la Fundació "la Caixa", en el qual participen 20 ciber@aules situades als casals de gent gran de la Secretaria d'Acció Ciutadana i que ja ha format més de 14.000 persones grans de tot el país. Una representació dels cibervoluntaris que fan la seva tasca als casals ha rebut els diplomes d'aprofitament dels seus alumnes.

El Departament de Governació i Administracions Públiques i l’Obra Social “la Caixa” duen a terme diferents activitats adreçades a les persones grans que tenen com a objectiu donar suport al seu paper actiu i la seva integració en la societat. Un total de 20 ciber@aules participen en aquest programa. Des de l’any 1998, s’han fet 996 cursos en els quals han participat 14.602 persones grans. La previsió per enguany és que es facin 155 cursos, que donaran formació a unes 2.000 persones més.

A través del seu programa de gent gran, l’Obra Social “la Caixa” promou el voluntariat i l’associacionisme de la gent gran, les activitats intergeneracionals i l’ús de les noves tecnologies de la comunicació i la informació en els 184 centres de gent gran, tant propis com en conveni amb diferents administracions. En aquests centres s’ha impulsat el programa “Informàtica i comunicació a l’abast”, que inclou des de cursets d’iniciació bàsica a la informàtica i de  navegació per Internet, fins a tallers de tractament de fotografia digital.

La jornada s’ha tancat amb la conferència “Talents tardans”, impartida per Adolf Tobeña, catedràtic de psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i amb un concert del Quartet de Corda del Conservatori del Liceu.