El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, s'ha reunit avui amb els principals càrrecs d'una trentena d'entitats gitanes de Catalunya en una recepció a la seu del departament de Governació. Aquesta trobada s'emmarca dins el programa de desenvolupament del Pla Integral del Poble Gitano, que té per objectiu recuperar, potenciar i transmetre la cultura gitana.

Durant la recepció, el conseller ha entregat a cada entitat una còpia emmarcada de la Declaració del Parlament de Catalunya de reconeixement de la persecució i genocidi del poble gitano, que es va aprovar el dia 29 de març. Davant les entitats, Puigcercós ha agraït la seva col•laboració  en el desenvolupament del pla i ha fet una crida a combatre “les poques discriminacions que encara es produeixen”.

Des de l’aprovació del Pla Integral del Poble Gitano el novembre del 2005 per part del Parlament, la Generalitat treballa activament per dur a terme les mesures contemplades al Pla. Es tracta d’un full de ruta coordinat des d’aquesta legislatura pel departament de Governació i Administracions Públiques, on es preveu un gran nombre de mesures que tenen com a finalitat l’equiparació del poble gitano a nivell social amb la resta de la població catalana, així com prestigiar la cultura gitana des d’un punt de vista positiu, inclusiu i tenint molt clar que la cultura gitana també és part de la cultura catalana.