El Departament de Governació i Administracions Públiques ha autoritzat avui, dimarts, 10 d'octubre, un ajut de 300.000 euros a l'arquebisbat de Tarragona per ajudar a finançar la restauració de l'orgue de la catedral de la ciutat. La subvenció, de caràcter pluriennal, respon a la voluntat de fomentar la cultura musical tarragonina.

El Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament de Governació i Administracions Públiques, finançarà amb 300.000 euros la restauració de l’orgue de la catedral de Tarragona, tal com s’ha aprovat avui, dimarts, 10 d’octubre. La despesa és pluriennal, es a dir, aquest mateix any es farà efectiu el primer pagament de 40.000 euros, mentre que per al 2007 i 2008 s’han destinat 85.000 euros anuals. Finalment, l’actuació rebrà un ajut de 90.000 euros el 2009, un any abans de la instal·lació definitiva de l’orgue a la catedral. L’Ajuntament i la Diputació de Tarragona també participen en aquesta restauració amb la mateixa quantitat que el Govern, 300.000 euros.

La restauració de l’orgue, que s’iniciarà el 2008, té un cost total superior als 900.000 euros, tot i que sumant els treballs complementaris el cost de l’actuació s’eleva al milió i mig d’euros. La subvenció, concedida a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté, s’adreçarà a l’arquebisbat de Tarragona, atès que la Fundació Salvador Ritort, que és qui finalment durà a terme el projecte, està en tràmit de construcció. Per la seva banda, l’arquebisbat ja ha encarregat els treballs de restauració a l’empresa holandesa Verschueren Orgelbouw Heythuysen BV, especialitzada en aquest tipus d’actuacions.

Amb l’aprovació d’aquesta concessió, el Govern manifesta la seva voluntat de contribuir a la construcció d’un instrument cabdal per a la cultura musical tarragonina.