Demà, dissabte, 5 de maig, s'inicien les primeres sortides del programa 'Arrela't', impulsat per la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques. El programa, que es va posar en marxa per primera vegada l'any 2004, consta d'una dotzena de rutes guiades pel territori català, en què es visiten monuments o espais emblemàtics de més de 50 municipis del país.

Enguany, 27 casals cívics de 14 comarques participaran en aquestes sortides, a les quals s’incorporen noves rutes: Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, amb visites al monestir de Sant Joan de les Abadesses, al nucli antic, al Molí Petit i amb un itinerari per Ripoll. També s’incorpora la ruta pel canal d’Urgell, amb les visites a Montclar, Agramunt i la Casa Canal de Mollerussa, com també s’afegeix la visita al monestir i al museu de Sant Cugat del Vallès i a Sant Sebastià dels Gorgs (Avinyonet del Penedès). En acabar l’any, més de 3.000 persones hauran participat en alguna de les rutes que proposa el programa.

‘Arrela’t’ té com a objectiu el foment de les relacions de l’individu amb el seu entorn social, bé sigui a través d’entitats o associacions, bé a partir de la participació de l’individu en activitats de diversa índole. Aquesta és la missió principal dels equipaments cívics, especialment dels casals cívics i de les oficines d’Acció Ciutadana de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques. Per aquest motiu, el programa ‘Arrela’t’ agrupa els seus recursos en quatre blocs que volen treballar el coneixement del territori, del medi, de les institucions i de la història i la cultura catalanes, sense deslligar-los d’allò que també és consubstancial a la idea d’arrelament, els drets civils i la participació.