Adobe Systems Incorporated, ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa conjunta amb la Generalitat de Catalunya la disponibilitat del programari gratuït Adobe® Reader® 8 en català. Coincidint amb el 3GSM, la fira mundial més gran de la indústria mòbil, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i el conseller delegat d'Adobe, Bruce Chizen, han fet públic el llançament de la darrera versió del popular programari omnipresent a la pràctica totalitat d'ordinadors connectats arreu del món.

Adobe Reader 8 possibilita l’intercanvi d’informació d’una forma segura entre empreses, administracions públiques i consumidors ja que permet visualitzar, imprimir, revisar, cercar, signar electrònicament i col•laborar mitjançant documents en format PDF (format de document portàtil). 

Instal•lat a més de 525 milions d’ordinadors i dispositius de tot el món, Adobe Reader 8 permet la comunicació a través d’un ampli ventall de canals i sistemes diferents que permet gaudir d'experiències interactives que funcionen de forma consistent gràcies al suport de múltiples plataformes.

Tal i com afirma Alfons Sort, Director General d’Adobe Systems Ibèrica, “la gent es comunica i col•labora cada cop més a través d’Internet. Adobe Reader proporciona un intercanvi de documents efectiu i segur entre gent de tot el món”. A més, Sort, assegura que “la nova interfície més eficaç i potent de l’Adobe Reader 8 permetrà un intercanvi d’idees i d’informació de forma més fàcil i atraient”.

En referència a la nova disponibilitat de Reader 8 en llengua catalana el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha afirmat que “els passos que fan empreses de referència mundial com Adobe a favor del català esdevenen missatges molt potents per aquelles empreses que encara avui no inclouen la nostra llengua amb tota normalitat”.

“La disponibilitat de l’Adobe Reader 8 en català dóna un nou impuls a la normalització lingüística en l'entorn digital on hem de garantir que s'hi reflecteixin tots aquells avenços a favor del català que hem aconseguit en el món presencial”. Així mateix, el conseller ha agraït la sensibilitat i l’interès d’Adobe d’haver fet possible la disponibilitat del programa gratuït en català.

D’altra banda, Bruce Chizen ha declarat que per a Adobe és molt satisfactori posar a l’abast el programari en català, ja que Catalunya és un dels països més avançats tecnològicament del sud d’Europa.

Disponibilitat immediata

La interficie en català de l’Adobe Reader es podrà descarregar de franc a partir d’avui des de la pàgina web http://www.adobe.com/go/reader-catala

Per obtenir més informació de l’Adobe Reader 8, visiteu: http://www.adobe.com/go/getreader/