El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Antoni Fernández, va presentar aquest divendres, 13 d'octubre, els manuals d'instruccions dels membres de meses electorals que aquests dies s'estan lliurant als membres de tot Catalunya. Es tracta d'un llibret explicatiu amb les funcions específiques dels ciutadans que participaran en el dispositiu electoral de l'1 de novembre.

El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques va ser l’encarregat de presentar els manuals per als membres de meses electorals aquest divendres, 13 d’octubre. Durant l’acte, que va tindre lloc a la Roca del Vallès, es va fer el lliurament in situ de dos dels 93.200 manuals d’instruccions, 200 dels quals estan escrits en aranès. Aquest és un tràmit del procés electoral que es produeix aquests dies a les diferents poblacions catalanes, després que durant el període comprès entre el 3 i el 7 d’octubre es fes el sorteig dels membres per ajuntaments.

Les instruccions que contenen 93.000 d’aquests manuals estan escrites en català i castellà, i 200 estan en aranès. Per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, s’han designat 24.945 titulars a tot Catalunya. A aquesta xifra cal afegir el doble de suplents, és a dir, 49.890 persones. Ambdues xifres són superiors a les registrades l’any 2003, quan es van nomenar 23.196 titulars i, per tant, 46.392 suplents. Totes aquestes persones, juntament amb els representants de l’Administració, vigilaran el bon funcionament de la jornada electoral a les 8.315 meses electorals distribuïdes a les 5.341 seccions electorals.

Els manuals han estat elaborats per l’Àrea de Processos Electorals del Departament de Governació i Administracions Públiques, i supervisats per la Junta Electoral Central.