El Govern ha aprovat avui els nomenaments de Leonor Alonso, com a directora general de Funció Pública del Departament de Governació i Administracions Públiques, i de Carles Ramió, com a director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). La primera substitueix Joan Plana en el càrrec, qui el va ocupar durant l'anterior legislatura i va ser nomenat a l'inici de l'actual.

Leonor Alonso González va néixer a Barcelona, l’any 1963. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, és funcionària de carrera de la Diputació de Barcelona, en la categoria de tècnica d’administració general, on ha exercit, des del 1991, diverses responsabilitats en l’àmbit de l’assessoria jurídica com a lletrada de la Diputació, prestant assistència jurídica als ens locals. Va ser cap de l’Oficina de Suport Jurídic de la Presidència de la Diputació. Des del març de 2004 ha estat subdirectora general de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Carles Ramió Matas va néixer a Girona l’any 1963. És professor titular de ciència política i de l’Administració de la Universitat Pompeu Fabra, on ha ocupat el càrrec de vicerector (2006-2002) i de degà dels estudis de ciències polítiques i gestió pública (2000-2002). És especialista en temes de gestió i anàlisi de polítiques públiques. Ha publicat 13 llibres sobre aquesta matèria i més de 60 articles científics i capítols de llibre. Ha estat professor de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), darrerament com a director del mestratge en funció directiva. És membre dels consells de redacció de vuit revistes científiques de l’Estat i internacionals. Ha format part de diferents comissions d’experts a la Generalitat de Catalunya i a l’Administració general de l’Estat.