El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i el Viceministre de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la República de Corea, Noh Young-Kyu, han signat aquest dilluns un conveni de cololaboració en l'àmbit de les telecomunicacions i la radiodifusió.

L'acord entre ambdues nacions, que té una durada de dos anys, estableix diverses col•laboracions sobre banda ampla i difusió multimèdia digital mitjançant proves pilot.

El Ministeri d'Informació i Comunicació de la República de Corea està desenvolupant una xarxa de convergència tecnològica de banda ampla que li permetin crear un entorn de servei ubic i posar els fonaments dels nous motors de creixement de les indústries de la informació i la comunicació. Aquesta iniciativa coincideix amb la voluntat del Govern de Catalunya de desplegar un servei de difusió multimèdia digital que ofereixi uns serveis de ràdio i vídeo de qualitat als dispositius portàtils o als vehicles.

D’altra banda, el conveni també preveu l’organització de seminaris conjunts en l’àmbit de l’e-salut, l’e-educació, les infraestructures digitals i la difusió continguts.

El Pla director d’Infraestructures de Telecomunicacions (PDIT) i el Pla de serveis i Continguts (PSiC) del Govern català són els marcs que permeten establir una estreta col·laboració entre els agents catalans implicats i les institucions i empreses coreanes per tal de materialitzar els continguts del memoràndum.

22@Barcelona i l’Agència de Cooperació Internacional per a Corea IT (KIICA) han signat un conveni de col•laboració per potenciar la presència d’empreses del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació coreanes al districte de la innovació, a través del Programa Landing.

Mitjançant aquest acord, 22@Barcelona i KIICA pretenen facilitar la mobilitat d’empreses d’un i altre país i fomentar els intercanvis comercials.

Programa Landing

El Programa Landing és una iniciativa que impulsa de forma conjunta la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Parc d’Innovació La Salle i 22@Barcelona i que pretén atreure talent internacional i inversió estrangera a Catalunya i, en concret, al districte de la innovació.

Mitjançant aquest programa ja s’han signat acords amb diverses incubadores de la Xina i Mèxic i és el primer que se signa amb Corea. Així mateix, s’està treballant per signar acords similars amb institucions i parcs tecnològics d’EUA, la Índia, Finlàndia, França i Brasil.