Polítiques Digitals

Apartir de demà ajuntaments i consolats exposaran el cens inicial de les eleccions al Parlament

query_builder   13 setembre 2006 15:40

event_note Nota de premsa

Apartir de demà ajuntaments i consolats exposaran el cens inicial de les eleccions al Parlament

Els electors tindran a partir de demà i durant vuit dies la possibilitat de consultar el cens als ajuntaments i als consolats corresponents. D'aquesta manera, fins el 21 de setembre, els més de 5,3 milions d'electors --segons dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE)-- podran fer les seves reclamacions, en cas que sigui necessari. També podran adreçar-se a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral de Catalunya.
Tots els ajuntaments catalans (946) i consolats de l'estranger exposen a partir de demà les dades censals perquè es pugin consultar i corregir els possibles errors en el cens. D'acord amb la llei, els ajuntaments i els consolats estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents durant el termini de vuit dies comptats a partir del sisè dia posterior a la convocatòria de les eleccions. La consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada o mitjançant l'exposició al públic de les llistes electorals.


L'exposició del cens és una de les formes que té l'electorat de consultar les dades, tot i que hi ha d'altres: comprovar la targeta censal o trucar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral de la província corresponent. El número de telèfon és el 901.101.900.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia