Economia i Hisenda

Moody's apuja el rating de la Generalitat a Aa2 amb perspectiva estable

Destaca el rigor de la Generalitat en el compliment del Pla de Sanejament

query_builder   15 desembre 2006 21:00

event_note Nota de premsa

Moody's apuja el rating de la Generalitat a Aa2 amb perspectiva estable

Destaca el rigor de la Generalitat en el compliment del Pla de Sanejament

El departament d’Economia i Finances valora molt positivament la millora de la qualificació atorgada per Moody’s a la Generalitat de Catalunya, que ha passat de Aa3 a Aa2. Aquesta agència, de reconegut prestigi internacional, qualifica de manera molt favorable la gestió pressupostària duta a terme els darrers anys pel Govern. Així, descriu la gestió com a “prudent” i destaca que “l’augment de la despesa s’ha fet de forma equilibrada amb l’augment dels ingressos”. L’Agència, ressalta també el rigor de la Generalitat en el compliment del Pla de Sanejament. Es posa de manifest que el dèficit no financer de l’any 2005 va situar-se per sota dels límits que establia quest Pla. D’altra banda, l’endeutament de la Generalitat de Catalunya també va ser inferior als llindars màxims autoritzats. Per l’agència, el fet que els objectius fixats per al 2005 s’hagin complert, indica que la Generalitat està en condicions de continuar-lo aplicant fins el 2008, any en què el Pla preveu l’equilibri pressupostari.

En el seu report, Moody’s valora de forma molt positiva el fet que el Govern hagi reduït la despesa sanitària acumulada que l’informe econòmico-financer va detectar per a l’exercici 2003.

L’agència fa notar que durant el període 2006-2009 la Generalitat de Catalunya pot rebre ingressos addicionals i augmentar la seva autonomia fiscal gràcies al desplegament del nou marc normatiu. En aquest sentit, l’agència destaca que aquests ingressos, juntament amb les mesures de contenció de la despesa que s’estan aplicant, podrien alleujar el finançament de la despesa sanitària.

Moody’s destaca que, si del desplegament del títol financer del nou Estatut d’Autonomia se’n deriven majors ingressos pel Govern, la Generalitat podria veure augmentat el seu rating en un futur. Finalment, l’agència valora positivament la formació del nou Govern ja que proporciona “estabilitat i continuïtat en la gestió prudent i, per tant, en el compliment del Pla de sanejament Pressupostari”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia