L'opció de demanar el vot per correu dels electors que desitgin exercir el seu dret a vot en les properes eleccions al Parlament de Catalunya s'allargarà un dia més. El termini per sol·licitar el vot per correu que va començar el passat 8 de setembre, havia de concloure, en un principi, el diumenge 22 d'octubre, encara que finalment s'ha ampliat fins el dilluns, 23 d'octubre. Correus va fer aquesta petició a la Junta Electoral Central ja que el dia 22 d'octubre és diumenge i, per tant, les seves oficines estan tancades.

El termini per sol·licitar el vot per correu s’allargarà un dia més, de manera que els electors poden demanar-lo fins el dilluns, 23 d’octubre, i no el diumenge anterior, tal i com s’havia previst inicialment. Correus, amb l’objectiu de facilitar aquest tràmit als electors, va demanar a la Junta Electoral Central, la prolongació del termini un dia més, de manera que la finalització sigui en dia laborable, i per tant, es pugui donar serveis als electors.

Un cop tramès el desig de votar per correu dins el període legal, arriba el torn de la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent que enviarà des de el 12 al 25 d’octubre la documentació necessària per votar per correu. Es a dir, enviarà a les persones sol·licitants les paperetes, el sobre de votació i un sobre dirigit al president de la mesa en la qual li correspon votar, a més del full explicatiu del procediment que s’ha de seguir.

Decidit el vot, el termini per a emetre’l per als electors residents a Catalunya acabarà el proper 28 d’octubre. Recordar que un cop sol·licitat aquesta opció de votació, no es podrà fer-ho de forma presencial el dia de les eleccions. No obstant, els electors residents a l’estranger compten amb diferents terminis. Aquest col•lectiu, pot enviar per correu certificat el seu vot, no més tard del 31 d’octubre. En el cas de que triïn l’opció de entregar-lo personalment en el consolat, el darrer dia és el 25 d’octubre.