Empreses ubicades a les comarques de Girona han estat les destinatàries de 362 operacions de préstec o lísing dins la línia de l’ICFcrèdit, segons han fet públic avui a Girona Andreu Morillas, secretari d’Economia del Departament d’Economia i Finances i Josep M. Ayala, conseller Delegat de l’Institut Català de Finances. Segons les dades fetes públiques avui, les comarques de Girona han concentrar el 12% del total de les operacions d’aquesta línia de mediació per el finançament a llarg termini de petites i mitjanes per impulsar inversions productives. L’activitat generada per l’ICFcrèdit ha estat fonamental per explicar l’increment d’activitat de l’ICF a les comarques de Girona el 2005, que ha estat del 57%. Si el 2004 a les comarques gironines es varen formalitzar operacions amb l’ICF per un valor total de 17 milions d’euros, el 2005 va ser de 26 milions. L’increment és molt superior a la mitjana catalana (38%). Per comarques destaca el Gironès (8’32 milions d’euros), l’Alt Empordà (4’98 milions) i el Baix Empordà (4’23 milions). Andreu Morillas i Josep M. Ayala han assistir avui a una jornada de treball organitzada per la Cambra de Comerç de Girona i la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. L’acte ha comptat també amb la presència de Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç, i Pia Bosch, delegada del Govern.

L’ICFcrèdit respon a la doble voluntat del govern de facilitar l’accés al finançament de les pimes a través de l’ICF com a l’instrument financer de la Generalitat i de col·laborar, al mateix temps, amb el sector financer privat per al desenvolupament de nous projectes empresarials. El primer tram de l’ICFcrèdit es va signar el passat mes de setembre amb 26 entitats financeres. Està previst que aquest mateix més es constitueixi un segon tram de 200 milions d’euros més.

ICFcrèdit també s’emmarca en un dels principals eixos al voltant del qual gira el pla estratègic de l’ICF per als propers tres anys: innovar en l’oferta de productes dirigits especialment a cobrir les necessitats de finançament de les empreses. L’objectiu és posar a l’abast de les petites i mitjanes empreses, base del teixit empresarial català, instruments de finançament perquè es puguin internacionalitzar i millorar la seva competitivitat.

Els destinataris d’ICFcrèdit són les petites i mitjanes empreses de qualsevol sector d’activitat, a excepció de l’agrari, immobiliari i financer, que tinguin una plantilla de menys de 250 treballadors i que realitzin projectes d’inversió a Catalunya. L’import màxim de les operacions és d’1,5 milions d’euros i no supera el 80% de la inversió total. Els terminis d’amortització son de tres, cinc, set i deu anys, amb possibilitat de fins a 2 anys de carència.

ACTIVITAT DE L’ICF L’ANY 2005

Comarca                     Import

L’Alt Empordà           4.978.988

El Baix Empordà        4.229.989

La Cerdanya                 812.373

La Garrotxa               2.690.409

El Gironès                  8.319.412

El Pla de l’Estany       1.906.755

El Ripollès                    418.470

La Selva                    3.108.986

TOTAL GIRONA   26.465.382