El director general d’Energia i Mines, Josep Isern, i el director general de Fecsa Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira, han signat un conveni de cooperació per a la integració en el servei d’Endesa Distribución Eléctrica SLU de les activitats de distribució d’electricitat que realitzaven alguns ajuntaments de l’Alt Pirineu. La companyia invertirà 800.000 euros en el desenvolupament d’aquest conveni durant l’any 2007, que es destinaran a l’adequació de les instal·lacions cedides.

Una comissió paritària formada per la Direcció General d’Energia i Mines del departament d’Economia i Finances i per Fecsa Endesa determinarà quins són els ajuntaments que reuneixen les condicions de viabilitat necessàries per a l’aplicació d’aquest conveni de cooperació. Un cop identificats, la companyia acordarà amb cada municipi afectat les condicions comercials i les potències de subministrament contractades per procedir a la seva inclusió en el conveni.

La regulació actual obliga que la distribució d’energia elèctrica corri a càrrec de societats mercantils dedicades exclusivament a aquesta activitat i que estiguin inscrites en el Registre de distribuïdors del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Tradicionalment, molts ajuntaments del Pirineu lleidatà han prestat aquest servei en el seu territori, però a dia d’avui no veuen viable adaptar-se a aquest marc normatiu.