Economia i Hisenda

Castells demana el suport i la implicació de la societat civil catalana per aprovar l'Estatut i arribar a un bon acord en matèria de finançament

query_builder   22 juny 2005 14:30

event_note Nota de premsa

Castells demana el suport i la implicació de la societat civil catalana per aprovar l'Estatut i arribar a un bon acord en matèria de finançament

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, es va trobar ahir al vespre amb una àmplia representació del món cultural català. En un acte celebrat a l’Ateneu Barcelonès, el conseller va demanar als representants de més d’una vintena d’entitats el seu recolzament i implicació per aconseguir que els partits que formen l’arc parlamentari català arribin a un acord per aprovar un nou Estatut en el qual es defineixi un nou sistema de finançament autonòmic. Aquesta no és la primera trobada del conseller amb agents de la societat civil catalana. Durant les darreres setmanes ha celebrat reunions similars amb els degans de les universitats catalanes, representants de les organitzacions empresarials i sindicals i altres agents socials de Catalunya.  

Durant la trobada, el conseller va explicar-los amb detall els principis de la proposta del govern català en matèria de finançament que s’ha d’incloure en el text del nou Estatut.  Per a Castells és una proposta “ambiciosa, sòlida, consistent i també responsable perquè s’emmarca dins els límits que estableix la Constitució”. En aquest sentit, Castells va fer una crida, un cop més, a la solidaritat de totes les forces polítiques per arribar a un acord perquè “La unitat és indispensable. A Catalunya som forts quan anem units”. 

Una actitud de fermesa i serenitat per negociar a Madrid

I és que per al conseller “avui la pilota està en la nostra teulada, és a dir, que hi haurà Estatut si primer ens posem d’acord a Catalunya”. Castells assegura que la majoria dels grups polítics catalans “compartim el fonamental, els punts bàsics, pel que seria imperdonable que no arribéssim a un acord”. Un cop aprovat pel Parlament, el conseller va assegurar que el govern català adoptarà una actitud de “fermesa i serenitat” per defensar el nou Estatut a les Corts de Madrid. “Si Catalunya es presenta unida i amb una proposta escrupulosament respectuosa amb la Constitució tindrà molta força”, afirma Castells.  

Diversos agents del món econòmic i social de Catalunya ja han valorat positivament la proposta del govern català en matèria de finançament. El dia que l’executiu la va fer pública, el passat 29 d’abril, les principals organitzacions empresarials i sindicals de Catalunya van manifestar el seu suport i van destacar la necessitat d’una reforma en profunditat de l’actual sistema de finançament.

A la trobada de l’Ateneu, institució que presideix Oriol Bohigas,  hi van assistir representants de les següents entitats culturals: el Col•legi de Periodistes de Catalunya, la Fundació Orfeó Català Palau de la Música, el Centre Excursionista de Catalunya, el Reial Cercle Artístic de Barcelona, Foment de les Arts Decoratives, el Cercle Artístic Sant lluc, el Cercle del Liceu, l’Institut d’Estudis Catalans, la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona; la Societat Barcelonesa d’Amics del País, el Col•legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural, el Col•legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de

Barcelona, Associació d’Escriptors en llengua catalana, el Centre Català del PEN Club, l’Associació de joves escriptors en llengua catalana, el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya, el Col•legi Oficial de metges de Barcelona, la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i l’Associació Col•legial d’Escriptors de Catalunya.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia