El conseller Castells ha emplaçat CiU a tenir una actitud patriòtica i responsable per poder assolir un acord en la negociació sobre la reforma del finançament. Antoni Castells ha fet aquestes declaracions al programa la R-Pública de COM Ràdio i ha constatat “l’àmplia coincidència que hi ha entre les forces polítiques i el conjunt de la societat entorn del nou Estatut i del finançament”. I ha afegit que “es faria molt difícil entendre que no arribéssim a un acord entre nosaltres, quan es donen totes les condicions per fer-ho i per tenir un bon Estatut d’Autonomia de Catalunya”.

Castells es va reunir ahir a l’Ateneu amb els responsables de les principals institucions culturals i professionals del país (entre d’altres, Òmnium Cultural, FAD, Institut d’Estudis Catalans, Federació d’Ateneus de Catalunya, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Centre Català del PEN Club i els col•legis professionals de Periodistes, de Doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències, Aparelladors i Arquitectes Tècnics, Arquitectes i Metges) i va poder constatar “la gran preocupació i la unanimitat de la societat catalana per aquesta qüestió”, afegint que “no podem decebre les esperances de la societat, hem d’anar junts perquè avui depèn de nosaltres que Catalunya tingui un nou sistema de finançament”. Per al responsable de la política econòmica del govern, “després, la negociació amb el conjunt de l’Estat serà més o menys difícil, fàcil no ho serà, però la condició indispensable és que ara ens posem d’acord a Catalunya”. Per a Castells, això depèn molt especialment de CiU, i ha emplaçat els seus dirigents a “tenir una actitud responsable com la que ha tingut el govern posant sobre la taula una proposta com la que hem fet”. Al mateix temps, el conseller Castells ha emplaçat Josep Piqué a ser ambiciós, perquè el que no podem fer és “sacrificar l’ambició, l’aspiració al nostre autogovern per un realisme mal entès”.

El responsable de la política econòmica del govern ha afirmat també que “els socialistes estem sent la garantia d’ambició i de responsabilitat, no hi haurà rebaixes”. El conseller Castells s’ha mostrat segur que “tindrem l’Estatut que necessitem, que garanteixi el gran pacte d’autogovern que volen els catalans”.