Publicat per iniciativa de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEmed) i la Fundació CIDOB
El proper dilluns 20 de novembre de 2006, a les 19:30 hores, el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació del Govern espanyol, Miguel Ángel Moratinos, presentarà l' Anuari de la Mediterrània Med. 2006 a Blanquerna, el Centre Cultural de la Generalitat de Catalunya a Madrid (c/ Alcalá, 44).

També hi intervendran el director general de l'IEMed, Senén Florensa, el president de la Fundació CIDOB, Narcís Serra i el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Santiago de Torres.

Editat per l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i la Fundació CIDOB, Med.2006 està prologat pel primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, qui assegura que el gran valor d'una Turquia dins de la Unió Europa seria demostrar que "diferents cultures poden coexistir i poden a més conviure en pau en la mateixa unió política i econòmica".

Amb la cololaboració de més de 90 autors internacionals, Med.2006 aporta una valuosa anàlisi de les principals claus internacionals de l'any 2005 i les seves repercussions a la Mediterrània i exposa els principals processos d'ordre polític, econòmic, social i cultural que s'ha produït en els seus països.

La publicació, que s'edita en anglès, francès i castellà, apareix des de 2003 i és una eina destacada de referència en l'àmbit de l'estudi i l'observació de les tendències de la regió amb informació rigorosa i contrastada. L'anuari es completa amb detallades cronologies i una àmplia secció de taules, requadres i mapes que reflecteixen gràficament canvis electorals i demogràfics, les relacions comercials, la situació del mercat laboral i del progrés econòmic, els índexs de cooperació i el desenvolupament humà i el turisme, entre altres temes.

Tots els continguts del Med.2006 són consultables en línia: www.medyearbook.com

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Presentació de l 'Anuari de la Mediterrània Med. 2006.
Es lliurarà un exemplar a tots els assistents.
DIA:Dilluns 20 de novembre de 2006
HORA:19:30 hores
LLOC:BLANQUERNA Centre Cultural. C/ Alcalá, 44.