Xavier Sabaté s’ha entrevistat amb l’alcalde del municipi, Anton Anglès, i la resta de membres de la corporació municipal. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament, han repassat el conjunt d’obres subvencionades a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que gestiona el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat.

En l’últim quadrienni, 2004-2007, la Generalitat ha atorgat ajuts per valor de 353.612 euros a l’Ajuntament de Solivella. L’anualitat de 2007 del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya inclou una subvenció de 100.000 euros per les obres de cobertura d’un tram del carrer de la Muralla. El conjunt d’obres subvencionades són:

Any     Obra     Subvenció

2004Reforma i ampliació d’un local cívic sòcio-cultural 197.479 euros

2005 Arranjament de la casa de la vila 45.051 euros

2006 Reparació d’un esvoranc del tram nord cobert de           la rasa de Belltall-Solivella 11.082 euros

2007 Cobertura d’un tram del carrer de la Muralla 100.000 euros

Convé recordar que les actuacions que es prioritzen són els serveis bàsics, en general, de caràcter urbanístic i de desenvolupament de serveis als municipis. El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, ha afegit però que “el PUOSC ha de servir també com a eina de cohesió territorial, i l’aigua, l’energia i les noves tecnologies són claus per al desenvolupament dels municipis. En aquest sentit, Sabaté ha recordat que encara hi ha municipis i nuclis de població que no tenen subministrament d’aigua garantit, ni subministrament energètic en condicions, ni tampoc accés a la banda ampla. Per aquest motiu, el delegat del Govern a Tarragona considera que aquests són alguns dels criteris bàsics que s’haurien de tenir en compte en l’atorgament de noves subvencions.