El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, presidiran demà la cloenda dels actes commemoratius del desè aniversari del Museu d'Història de Catalunya. Durant l'acte, que tindrà lloc demà, dimarts 17 d'abril, a les 19 hores, es presentarà el llibre Museu d'Història de Catalunya 1996 - 2006.

A més de Joan Manuel Tresserras i Jordi Pujol, també assistiran a la cloenda el director del Museu, Jaume Sobrequés; l'anterior director, Josep Maria Solé; la directora del Comissariat que va crear el Museu, Carme Laura Gil, i el comissari de l'exposició permanent, Xavier Hernàndez, entre d'altres personalitats relacionades amb la vida del Museu.

La presentació clou un seguit d'actes i commemoracions que es van iniciar el 28 de febrer de 2006 per commemorar la primera dècada del Museu. El llibre és un documentat resum de totes les activitats i actuacions del Museu en aquests primers deu anys.

El Museu d'Història de Catalunya ha rebut durant la seva primera dècada més de 3 milions de visitants, el 60% dels quals eren escolars, i ha acollit prop de 100 exposicions temporals, entre les quals destaquen: L'Islam i Catalunya, Les presons de Franco i Escolta Espanya. Catalunya i la crisi del 98. Així mateix, s'hi han celebrat congressos com ara el dedicat a Els camps de concentració i el món penitenciari a Espanya durant la Guerra Civil i el Franquisme i L'aposta catalana a la guerra de Successió (1705-1707). L'oferta del Museu també inclou tallers, itineraris, visites teatralitzades i d'altres, adreçades tant al públic escolar, com al familiar.