Aquesta setmana s’ha celebrat la primera reunió de tots els membres que integren el Patronat de la Fundació privada de Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Aquesta Fundació, constituïda el passat mes de desembre, va renovar Àngel Sala com a director per dos anys més. D’aquesta manera, Sala serà director durant la celebració del 40è aniversari del Festival l’any 2007. A més, en aquesta reunió es va acordar que la direcció de la Fundació seria assumida des de l’ICIC per l’Aurora Moreno, directora de la unitat de Projectes Audiovisuals.

 D’altra banda, a la reunió es va aprovar la filosofia i reglament del festival. Els objectius que manté el Sitges Festival Internacional de cinema de Catalunya són mantenir el lideratge mundial en el camp de l’especialització en cinema fantàstic creant un model de festival obert a tots els públics; ser l’estendard davant la resta de l’Estat i estranger de la indústria audiovisual catalana; aconseguir un festival de referència pel públic, la crítica i la indústria; ser un referent en la recepció de les noves tendències audiovisuals amb especial atenció a Europa i demostrar que l’etiqueta de fantàstic no és restrictiva sinó progressista.

El Patronat de la Fundació està integrat per l’Ajuntament de Sitges, l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC); l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA); El Periódico de Catalunya; el Gremi d’Hosteleria de Sitges; Sol Melià; l’Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisuales (EGEDA); l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics; un representant de les associacions del sector de la producció audiovisual de Catalunya; Televisió de Catalunya (TVC); la Sociedad General de Autores i Editores (SGAE) i el Col·legi de Directors de Catalunya.

Barcelona, 23 de febrer de 2006